“Ik leerde hier op een half jaar al veel meer dan tijdens mijn opleiding” – Een gesprek met junior database administrator Stijn

thumb_Stijn Willemen.jpg

Half juli 2023 verwelkomden we collega Stijn als junior database administrator in Digipolis, toen net afgestudeerd in de richting Toegepaste Informatica aan de AP Hogeschool en met de gedrevenheid om zijn stage-ervaringen op het vlak van data verder te ontwikkelen. Ondertussen voelt hij zich helemaal thuis in zijn kersverse rol.

“In Digipolis hangt een collegiale en vriendelijke sfeer, wat maakt dat ik zonder schroom vragen kan stellen of zaken kan aankaarten. Ik krijg altijd positieve feedback.”

Dag Stijn, hoe verliep jouw overstap van de schoolbanken naar ons bedrijf?

“Heel goed eigenlijk. Ik ben vanaf dag één door mijn senior DBA-collega’s Jan en Kurt opgeleid en kreeg meteen uitleg over de architectuur, hoe alles werkt, de procedures, enzovoort. Bovendien kon ik in een testomgeving werken, zodat ik zaken kon uitproberen zonder dat ik iets mis kon doen.”

“Het DBA-team is ondertussen versterkt met collega Griet. Zij werkt al lang voor Digipolis, maar in een ander domein. Wij wisselen ‘Digipolis-kennis’ en technische bagage met elkaar uit”, lacht hij.

“Ruimer gezien vallen we onder ‘Servers & Storage’, een tof team dat vlot samenwerkt. Mensen helpen elkaar waar ze kunnen en kennen gewoon veel door hun jarenlange ervaring. Ik heb hier al veel geleerd, veel meer dan tijdens mijn opleiding.”

Jij werkt als database administrator. Wat houdt dit in?

“Ik beheer bestaande databanken en zet er nieuwe op, waarbij aspecten zoals security en toegang belangrijk zijn. Momenteel werken we aan een nieuwe ‘always on’ omgeving, en hierbij komt wel wat uitdaging en ontdekking kijken.” 

“Naar de toekomst gaan we meer gebruik maken van een cloud-omgeving, en dat heeft dan weer een impact op de ontwikkeling van de databanken en applicaties in die omgeving. Verder werk ik veel aan automatisaties rondom de databanken.”

“Ik ben blij met de technische standaarden en normalisatie, want het maakt het beheer van de databanken gemakkelijker voor ons. Al zouden de richtlijnen soms nog wel beter opgevolgd kunnen worden binnen Digipolis”, merkt hij op. 

Hoe ervaar je Digipolis als werkgever?

“Digipolis is volop in beweging. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe IT-omgeving, er is een nieuw organisatiemodel, en veel zaken moeten nog meer vorm krijgen. Ik probeer om het zo goed mogelijk te volgen, maar ik ga niet onder stoelen of banken steken dat het niet altijd evident is.”

“Tegelijkertijd ervaar ik hier veel flexibiliteit, autonomie en vrijheid. Je kan hier echt wel zelf keuzes maken binnen een specifiek kader.”

“Digipolis is voor mij een leuk bedrijf om in te starten en te groeien. Je kan er verschillende functies uitoefenen en de sfeer is goed. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik hier ben begonnen.”

Collega's aan het woord

Lees je graag meer verhalen?