'Digipolis heeft een familiaal karakter en dat kon ik meteen voelen, nog voor ik goed en wel gestart was.’ - een gesprek met Financieel Manager Hans

thumb_IMG_5004 2

Als ervaren Financieel Verantwoordelijke solliciteerde Hans in 2021 voor een vacature bij het team financieel beheer van Digipolis. 

‘Van zodra ik de vacaturebeschrijving las, was ik enthousiast,’ vertelt Hans. ‘Een leuke job en een mooi aantal vakantiedagen, je zou voor minder blij worden,’ lacht Hans. 

We zijn een jaar verder en ondertussen heeft Hans al gebruik gemaakt van de interne mobiliteit. Vandaag is hij aan de slag als Financieel Manager AP bij Digipolis.   

 Hoe kwam je terecht bij Digipolis? 

‘Ik heb, op twee jaar na, altijd in Antwerpen gewerkt. Mijn vorige job was in Lokeren, mijn thuisstad, maar het kriebelde om terug naar Antwerpen te gaan. Ik kende Digipolis al langer en de overheidscontext sprak me aan. Ook de extralegale voordelen vond ik erg aantrekkelijk. Zo is het aantal vakantiedagen een groot voordeel. En de sterke groeps- en hospitalisatieverzekering zijn mooi meegenomen,’ vertelt Hans.   

'Na een korte en duidelijke sollicitatieprocedure ben ik gestart. Al tijdens mijn sollicitatie had ik een goed gevoel. Het waren hartelijke en menselijke gesprekken. Digipolis heeft een familiaal karakter en dat kon ik meteen voelen, nog voor ik goed en wel gestart was.’ 

‘Eigenlijk wou ik wat gas terugnemen, maar na een paar maanden kwam er een interne opportuniteit op mijn pad. Ik ben dus vrij snel opnieuw geëvolueerd naar een job met meer verantwoordelijkheden’, vertelt Hans. 

Hoe ziet jouw job als Financieel Manager eruit? 

‘Een boekhouding bestaat uit drie grote pijlers: klanten, leveranciers en cash. In de context van een AG komt er nog een extra dimensie bij, namelijk het feit dat we werken met budgetten van de groep stad Antwerpen. Dat was voor mij een nieuwe manier van werken. Het heeft dan ook een tijdje geduurd voor ik alles in de vingers had. Ondertussen zijn we een goed jaar verder en heb ik het gevoel dat ik me in deze werking thuis voel. Ik heb mezelf echt in de materie verdiept, ben mezelf gaan ontplooien en heb veel steun gehad van de collega’s binnen Digipolis,’ zegt Hans. 

‘We starten de dag altijd met het nakijken van de bank statussen en de facturen. Als Financieel Manager heb ik ook veel contact met onze aankoopdienst. We bekijken samen de openstaande facturen en kijken waar het schoentje wringt’, vertelt Hans.

Kom je vaak naar kantoor of werk je liever thuis? 

‘Ik probeer om drie dagen per week naar kantoor te komen. Ik kom met de trein en dat is heel goed te doen. Thuiswerken is handig, maar zo’n virtuele vergaderingen vind ik toch minder aangenaam. Geef mij maar echt contact met de collega’s’, lacht Hans. 

 Hoe bevalt het werken voor Digipolis? 

‘Tot hiertoe valt het enorm goed mee. Er is een heel collegiale sfeer, waardoor iedereen vlot aanspreekbaar is. Als ik hulp nodig heb, vind ik snel collega’s die me kunnen en willen helpen. Goede communicatie is belangrijk en dat proberen we in ons team waar te maken.’ 

‘Wat ik apprecieer aan Digipolis is de mogelijkheid om je dagen in te vullen zoals je zelf wil. Die flexibiliteit is voor mij goud waard. Er is een open cultuur zonder bureaucratisch gevoel. Soms kan er wel wat chaos zijn, maar dat maakt het voor mij net zo boeiend,’ lacht Hans. 

Collega's aan het woord

Lees je graag meer verhalen?